Marketing

Zo bouw je naamsbekendheid op!

Als je sindskort een bedrijf bent begonnen wil je dit uiteraard aan iedereen laten weten. Je wilt zo snel mogelijk nieuwe klanten en kan niet wachten om volledig volgepland te zijn. Om dit voor elkaar te krijgen kan erg lastig zijn. De markt is compleet veranderd en je dient hier rekening mee te houden. Zo is het tegenwoordig bijvoorbeeld erg belangrijk dat je tijd en geld investeert in de online marketing. 

 

Wat voor vormen van offline marketing kunnen effectief zijn?

 

Wanneer je jouw klantenkring wilt uitbreiden dan is het zeker mogelijk om dit zonder een online marketing strategie kunnen doen. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om zelf bedrijven op te bellen en hen jouw dienst aan te bieden. Indien jij echt goed bent in hetgeen wat je aanbiedt, dan is de kans groot dat je op deze manier snel vol wordt gepland. Naast dat je kunt kiezen voor koude acquisitie, is het ook mogelijk om te adverteren op bijvoorbeeld een billboard. Je ziet ze de laatste tijd steeds minder, maar dat betekent niet per definitie dat het niet werkt. Met een billboard kun je namelijk eenvoudig een grote groep mensen bereiken.

 

Hoe zorg je voor online naamsbekendheid?

 

Als je meer online naamsbekendheid wilt creëren dan kan online adverteren hier de juiste methode voor zijn. Door online te adverteren trek je jouw doelgroep naar je site toe. In hoeverre dit nuttig is afhankelijk van verschillende zaken. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je weet wie je klanten zijn. Wat zoeken je klanten op en wat trekt hen over de streep om iets bij jou aan te schaffen? Denk hier van te voren goed over na en bedenk een waterdicht plan. Naast dat je dit volledig zelf kunt doen, is het ook mogelijk om hier een samenwerking voor te starten. Neem contact op met een aantal online marketing bedrijven en kies vervolgens de beste uit. 

 

Werk aan de SEO van je site

 

Naast dat je kunt betalen per sitebezoeker kun je er ook voor kiezen om beter gevonden te worden met behulp van een goede SEO strategie. SEO duurt wat langer voordat het werkt, maar het is op de lange termijn een erg goede investering. Bij een SEO strategie is het belangrijk dat je zorgt voor goede content, maar daarnaast ook voor de juiste linkbuilding. Voordat een SEO strategie begint te werken, kunnen er al snel maanden voorbij zijn gegaan. 

 

Geef een reactie