Financieel

Woonverzekeringen afsluiten? Welke heb je nu écht nodig?

Heb je een huis gekocht? Gefeliciteerd! Je kunt nu gaan verbouwen om het helemaal naar je zin te maken of je kunt er direct intrekken. Hoe dan ook, je bent nu de trotse eigenaar van een huis! Voor je ook maar de sleutel in het sleutelgat steekt is het wel belangrijk dat je goed verzekerd bent. Woonverzekeringen afsluiten regel je snel en gemakkelijk online. Je hoeft er de deur niet voor uit. Woonverzekeringen afsluiten is belangrijk en in sommige gevallen ook verplicht. Hoe dat zit en welke verzekering nog meer belangrijk kunnen zijn lees je hieronder.

Woonverzekeringen afsluiten is in sommige gevallen verplicht

Woonverzekeringen afsluiten is in veel gevallen verstandig en in andere gevallen verplicht. Laten we beginnen met de verplichte woonverzekering: de opstalverzekering is verplicht wanneer je huiseigenaar bent. Deze woonverzekering verzekert alles wat bij je huis hoort en vast zit. Denk dan niet alleen aan het dak, de muren en de deuren, maar ook aan de inbouwapparatuur in de keuken, de verlijmde vloer in de huiskamer en de schutting die in de tuin staat. Deze woonverzekering kan ervoor zorgen dat grote schades als storm- en brandschade snel worden verholpen en dat wordt uitgekeerd. Deze verzekering is dus verplicht voor huiseigenaren. Huur jij je huis? Dan is deze verzekering afgesloten door je verhuurder.

Hoe zit het met de losse spullen in je huis?

Voor alles dat los zit in en om  je huis, dus ook de tuinmeubels, de zwevende vloer en je tv, heb je een inboedelverzekering. Deze is niet verplicht, maar wel érg verstandig om af te sluiten. Je spullen zijn van meer waarde dan je zou denken. Als je, bijvoorbeeld, door een brand, alles verliest, dan zie je dat het vervangen van deze spullen flink in de papieren kan lopen. Bij woonverzekeringen afsluiten is het belangrijk om dit onderscheid goed te maken.

Welke verzekering is nog meer erg handig?

Behalve woonverzekeringen afsluiten is ook het afsluiten van een doorlopende reisverzekering een goed idee. Natuurlijk ga je in het perfecte huis wonen en wil je daar nooit meer écht weg, maar af en toe op vakantie, al is het maar voor een weekendje, is toch wel fijn op z'n tijd. Ga je meer dan twee weken per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering "the way". Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het op het laatste moment afsluiten van een verzekering en je kunt het ook nog eens niet vergeten.

Geef een reactie