Werk

Thuiswerken gemakkelijker maken

Sinds de Covid periode is het voor steeds mensen een stuk normaler geworden om thuis te werken. Iets wat voorheen eigenlijk vrij weinig voor kwam. De kantoren zaten vol, de woonkamers waren leeg. Nu staan er laptops op de keukentafel, of is de logeerkamer omgetoverd tot een werkkamer. Voor de een is het makkelijker dan de ander. Want waar bij de een alles op orde is gemaakt, werkt de ander nog op dezelfde plek als waar er gegeten wordt en dat is niet echt comfortabel. Werk en privé gescheiden houden wordt erg lastig wanneer het werk plaatsvindt in een privéruimte. Om dit te verbeteren kun je een paar veranderingen doorvoeren.

De juiste materialen

Zorg ervoor dat je alles hebt om goed te kunnen werken. Een laptop is er waarschijnlijk al, maar uiteindelijk is het ook belangrijk dat er harde schijven zijn om er zeker van te zijn dat alles opgeslagen wordt. En wat denk je van een goede bureaustoel? Een stoel voor aan de eettafel staat niet voor niets op die plek, daar kan best even op gezeten worden maar voor een werkplek zijn deze stoelen niet geschikt, hoe graag je dat ook zou willen! Hetzelfde geldt voor goede kabels, als je vanuit huis toch ergens heen moet, is een HDMI kabel bij de hand hebben onwijs handig. Vanuit huis vertrekken is toch iets anders dan vertrekken vanuit kantoor, zeker als je naar klanten moet.

Een eigen plek

Maak ruimte voor jezelf. Op een letterlijke en figuurlijke manier kan dit opgevat worden maar vooral de letterlijke manier is vaak voor veel mensen iets wat ze voor zich uitschuiven met het idee dat ze straks wel weer naar kantoor kunnen. Maar voordat dat gebeurt, is het goed voor jezelf en je werk om deze kantoorplek op een bepaalde manier na te bootsen. Al is dit een bureau, of een kleine kamer waar je kan zitten. Hierdoor is het ook een stuk makkelijker om je te concentreren. Het is écht je werkplek, niet een plek in huis waar je toevallig aan het werk bent.

Pauzes goed benutten

Tijdens het thuis werken zijn pauzes net zo belangrijk als op de werkvloer. Met je collega’s een ommetje maken zit er misschien niet in, maar dat betekent niet dat het je goed doet om tijdens de pauze op dezelfde stoel te blijven zitten! Dus ga er lekker op uit, neem de fiets mee nu dat toch kan! Hierdoor ben je er in ieder geval echt even uit.

Geef een antwoord