Algemeen

Met deze tips heb je de beste stedentrip!

Soms heb je geen strandvakantie nodig om het gevoel te hebben dat je er even helemaal uit bent geweest. Vooral als je niet zoveel tijd en ruimte hebt om lang weg te gaan kan het moeilijk zijn om een geschikte vakantie te vinden, maar geen man overboord! Er zijn hele leuke manieren om toch het gevoel te hebben dat je lange tijd van huis bent geweest, die hoeven niet veel geld te kosten en zelfs niet heel veel tijd te kosten. Stedentrips zijn ideaal voor hele leuke maar korte vakanties.

Kies je kleding goed uit

Je verkijkt je zo makkelijk op je inhoud van je koffer. Op de weerapp staat er zon en regen, en van de temperatuur kun je ook niet heel goed op aan. Neem van alles wat mee, vooral kleding waarbij je laagjes kunt dragen. Zoals shirts die onder truien gedragen kunnen worden. Met blouses kan dat ook maar dat is minder comfortabel. Schoeisel is nog belangrijker. Zere voeten of blaren is iets wat je echt wilt voorkomen als je door de straten aan het struinen bent. Lekker verdwalen is een stuk minder leuk wanneer je op je kiezen aan het bijten bent van de pijn. Nubikk schoenen of nubikk sneakers zijn een goed voorbeeld van schoenen die heel goed gedragen kunnen worden. Loop ze wel even in voordat je lange afstanden gaat wandelen, maar daarna ben je ready to go! En ze zitten niet alleen lekker, ze zijn ook heel tof en goed te combineren!

Vraag lokale mensen

Wie weet er nu meer van de stad dan de mensen die er wonen? Het internet geeft altijd goede raad maar de lokale mensen weten vaak veel betere en mooiere plekjes, die niet super druk zijn met toeristen. Als je uiteten wilt, dan is het internet juist niet top omdat recensies vaak alleen geschreven worden door toeristen. De lokale mensen is echt een leuke manier om de cultuur van de stad beter tot je te nemen!

Ga buiten het seizoen

De drukste tijden zijn vaak de zomervakanties, dat zijn de momenten dat je eigenlijk niet door goed bezochte steden wilt lopen. Natuurlijk is het heerlijk weer, en lijkt het de perfecte tijd om te gaan maar een stad bezoeken is minder leuk wanneer elke straat niet echt te bewandelen is. Dit geldt voor de goed bezochte en grote steden, maar ook voor de kleinere: ga net buiten het seizoen. Je hebt nog steeds goed weer, maar niet de volle drukte.

Geef een reactie