Algemeen

Leuke dingen doen met je viervoeter

Het meest bekende huisdier in Nederland is een hond. Katten, vissen en konijnen zijn ook erg populair maar over het algemeen hebben de meeste mensen een hond of soms zelfs meerdere. Een hond is een huisdier die je genoeg aandacht moet geven en goed moet verzorgen. Het verschilt per ras hoeveel beweging ze nodig hebben maar minimaal 3 keer per dag uitlaten geldt ongeveer wel voor elke hond. Genoeg spelen met je hond kan voor sommige honden er ook echt voor zorgen dat jullie een band krijgen. Maar wat zijn nou leuke hondenspeeltjes en wat zijn activiteiten die je met je hond kan doen?

Hondenspeeltjes

De dierenwinkels liggen natuurlijk bomvol Hondenspeeltjes en dan kan het wel is lastig zijn om een keuze te maken. Eigenlijk is elke hond wel gelukkig met een simpele tennisbal. Als je zelf niet zo ver kan gooien kan je er een ballengooier bij nemen die je tennisbal extra ver kan gooien voor je hond. Dit speeltje is ook super leuk om mee te nemen tijdens het uitlaten. Daarnaast vinden sommige honden een voetbal ook erg leuk. Lekker voetballen met je hond in de tuin, en het slopen van de bal hoort er dan ook wel een beetje bij eigenlijk… daarnaast zijn er ook botten van plastic met een lekker geurtje of smaakje eraan. Daar kan je hond in zijn vrije tijd lekker op knabbelen. Waar veel honden ook enthousiast worden van is een groot touw. Hier kunnen ze dan lekker op knagen of je kan er mee spelen.

Er op uit

Iets anders dan je gewone rondje lopen met je hond is ook wel eens leuk. Denk bijvoorbeeld eens aan een leuke boswandeling samen met je hond. Even lekker de natuur in is goed voor jou en je hond! Een andere omgeving om te snuffelen is voor je hond natuurlijk ook super leuk. Of wat dacht je van het strand? Even lekker uitwaaien om een mooie dag. Misschien neemt je hond nog wel een frisse duik in de zee of kiezen jullie ervoor om door de duinen te wandelen. Neem tussendoor een lekker drankje bij een leuke strandtent en ga daarna er weer lekker op uit. Ga je nog op vakantie deze zomer? Misschien kan je er dan wel is over nadenken om je hond mee te nemen op vakantie. Zorg voor een accommodatie waarbij je hond ook toegestaan is en neem de nodige spullen mee.

Geef een reactie