Algemeen

Letselschade, wat betekent dat voor jou?

Om antwoord te geven op deze vraag is het belangrijk eerst in te gaan op de vraag wat letselschade eigenlijk is. Dit wordt hieronder kort uitgelegd, waarnaar er wordt ingegaan op de mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het inschakelen van een letselschade advocaat. Lees hieronder verder voor meer informatie!

Verschillende soorten letsel

Letselschade komt in ontzettend veel varianten voor maar je zou ze op kunnen delen in verschillende categorieën. Zo zit er een groot verschil tussen een aanrijding en een bedrijfsongeval, en toch is het beide letselschade. De term uitleggen wordt meestal gedaan door te stellen dat letselschade schade betreft dat jou overkomt. Een voorbeeld hiervan is, is dat je als voetganger wordt aangereden door een auto. Of in het geval van een bedrijfsongeval loop je schade op tijdens het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. Om een letselschade vergoeding te krijgen, waar hieronder meer over wordt verteld, is het nodig om de schade vast te stellen. Soms is deze schade meteen zichtbaar of aanwezig, in andere gevallen duurt het een tijd voordat blijkt dat er schade is opgelopen. Dit geldt voor zowel fysieke als mentale klachten.

Vaststellen vergoeding

Het vaststellen van de schade is vaak relatief gemakkelijk. Klachten dienen zich voor en als de oorzaak duidelijk ligt bij het ongeval dan kun je dat meteen vastleggen. Maar de vergoeding toegekend krijgen is een stuk minder makkelijk. Nadat je een verzekering op de hoogte hebt gesteld van de opgelopen schade, moet er gekeken worden naar hoeveel recht je hebt op de schade en welke onkosten je vergoed krijgt, een letselschadevergoeding. Deze onkosten zijn ook niet altijd duidelijk, zo kunnen onkosten de kosten voor de medicatie zijn, maar ook het salaris dat je in de maand misloopt omdat je minder kan werken. Een uitkering bij ziekte is relatief standaard, maar voor meer vergoedingen gaat er vaak een lange tijd overheen voordat er ook schade vergoeding wordt toegekend.

Invloed van advocaat

Het vaststellen van letselschade en deze aangeven bij de verzekering is iets waar je geen advocaat bij nodig hoeft te hebben, maar is het verkrijgen van een schade vergoeding van belang? Dan is het zeker weten aan te raden gebruik te maken van de kennis van een letselschade advocaat. Deze kan er voor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt, en deze weg is vaak complex en moeilijk begaanbaar. Samen met een advocaat ga je kijken naar een manier om de juiste vergoeding te krijgen waardoor je in rust kan herstellen van het ongeval.

Geef een reactie