Auto, Financieel

Koop die auto!

Jij hebt een nieuwe bedrijfswagen nodig, of een uitbreiding op je huidige gezinsauto (vanwege een uitbreiding op je gezin). Kortom: je hebt een nieuwe auto nodig. Of je nu aan het kijken bent naar bedrijfswagens occasion of een oogje hebt op een glimmende mercedes vito bij de autodealer, er moeten wat beslissingen gemaakt worden en je kan wel wat tips gebruiken. Gelukkig ben je hier aan het juiste (auto)adres! Laten we snel kijken naar alle tips die we voor je hebben; van budgetteren tot daadwerkelijke aanschaf en alles wat daar dan weer bij komt kijken. 

 

Functioneel gekocht

 

Wat is de functie van jouw auto? Uiteraard brengt hij je van A naar B, van plek naar plek en weer terug naar huis—maar vaak moet een auto nog veel meer kunnen. Soms moet hij duurzaam zijn en energie besparen, of het nu voor de portemonnee van zijn eigenaar of voor Moeder Aarde is. Soms moet een auto mooi zijn en de eigenaar een belangrijk gevoel geven, en soms moet een auto drie kinderen, een hond en vier belangrijke knuffeldieren kunnen vervoeren op de achterbank. Allerlei functies, allerlei auto’s en allerlei auto-eigenaren die van tevoren hebben besloten wat voor auto ze nodig hebben; niet op hoe mooi ‘ie is, maar op wat ‘ie voor ze kan doen. Dat is voor jou ook de beste keuze. Kijk dus eerst naar wat je nodig hebt. 

 

Ook nog nodig

 

Je weet wat je nodig hebt (én je weet wat je mooi vindt, mensen blijven mensen) en komt nu aan bij nog een belangrijke vraag: hoe ga je hiervoor betalen? Waarschijnlijk spaar je al een tijdje voor een nieuwe of tweedehands auto, maar heb je er bij stilgestaan dat een auto niet een eenmalige investering is? Sterker nog; een auto is een van die gebruiksvoorwerpen die investering van je blijft vragen. Denk aan brandstofkosten en belasting, maar ook aan regulier onderhoud en de kosten van reparaties wanneer er een keer iets misgaat. Sommige van die kosten zijn te voorspellen, maar anderen komen opeens. Het is dus goed om te budgetteren voor meer dan je denkt nodig te gaan hebben, zodat je zo min mogelijk voor nare verrassingen komt te staan later in het leven van je autootje. 

 

Een auto voor de deur is ontzettend fijn, en zeker wanneer het ook nog eens een auto is die goed gebudgetteerd is én de functies vervuld die jij nodig hebt. Joh!

Geef een reactie