Algemeen

Klussen in huis: wat kun je zelf doen?

Er zijn heel veel klusjes in en om het huis die door handige doe-het-zelvers gedaan kunnen worden en waarvoor het niet nodig is een professional in te schakelen. Zeker wanneer je wat hulp van vrienden of familie hebt en het juiste gereedschap in huis hebt, dan kun je een heel eind komen met de meest voorkomende klusjes.

Klusjes om het huis

Het schilderen van de buitenkant van je huis is niet moeilijk. Het kost wel veel tijd en komt precies. Een goede voorbereiding is cruciaal: maak het te schilderen oppervlak goed schoon en repareer beschadigingen. Schilderen buiten moet ook bij goed weer: rustig, droog weer is het beste. Is dat allemaal geregeld, dan is het schilderen zelf alleen maar leuk. Langzaam maar zeker ziet je huis er weer als nieuw uit.

Een andere klus buiten is het onderhoud van je tuin. Veel mensen vinden het geen straf om in de tuin bezig te zijn. Integendeel, voor veel mensen is tuinieren een hobby. Is dat ook bij jou het geval, dan kun je bijna alles zelf doen, van het ontwerp van de tuin tot het dagelijks onderhoud.

Klusjes binnen

Ook voor veel binnenklusjes geldt dat je zelf een heel eind komt. Heb je een basiskennis van elektriciteit en loodgieterswerk, dan kun je bijna alles op dat gebied in huis repareren of vervangen. Vloerbedekking aanbrengen kan voor de doe-het-zelver nog best een lastige klus zijn, maar het leggen van een laminaatvloer of een vinylvloer lukt meestal wel. Ook voor schilderen en behangen geldt dat de meeste mensen zelf heel wat kunnen. Twijfel je over je capaciteiten op dit gebied, dan is het inschakelen van een professionele schilder de oplossing. Zoek maar eens op internet naar schilder in Alkmaar of eventueel een andere plaats, dan vind je verschillende opties.

Waarom een professionele schilder?

Ook als handige doe-het-zelver kan het toch een goede oplossing zijn een schilder in te huren. Wanneer je de hele buitenkant van je huis moet schilderen of je hele huis binnen een opfrisbeurt wilt geven, dan is dat een groot project. Een ervaren schilder kan op een efficiënte manier zo’n grote klus aanpakken en is er veel sneller mee klaar dan jijzelf. Dat komt ook omdat een schilder de juiste gereedschappen en materialen heeft. Al met al levert dat een beter eindresultaat op en bespaart het uiteindelijk zelfs kosten. Wil je verder op de kosten besparen of wil je toch een deel van het werk zelf doen, overleg dan met de schilder wat je in de voorbereiding kunt doen of welk deel van het huis je zelf wilt doen.

Geef een reactie