Algemeen

Je eerste motor, waar moet je op letten?

Je bent nog bezig met je motorrijbewijs, en zit al te fantaseren welke motor je gaat kopen. Hier droom je al jaren over en je hebt genoeg bij elkaar gespaard. Waar moet je op letten met het kopen van je eerste motor? Daar ga ik je wat tips voor meegeven.

Wat komt er eerst?

Aller eerst heel belangrijk om je rijbewijs te halen. Het is gebruikelijk dat de motor op de naam van de bestuurder komt te staan. Daarna kun je gaan kijken naar wat voor een motor je wilt. Misschien droom je al jaren over een Harley-Davidson of juist een snelle racemotor. Toch is het advies om van je eerste motor niet je droommotor te maken. Als beginnende rijder merk je dat je eerst moet wennen aan de weg, en je eigen rijstijl vinden.

Mijn advies is om voor je eerste motor een lichtere motor te nemen. Hoogstwaarschijnlijk gaat je eerste motor een keer vallen. Zonde als dit een gloednieuwe motor is. Je moet op je eerste motor goed kunnen bewegen en deze makkelijk onder controle hebben. Op je gemak voelen op je eerste motor is het belangrijkste. Het plezier zit meer in het rijden dan hoe je motor eruit ziet. Deze moet wel altijd veilig zijn.

Verzekeringen

Heb je je eerste motor gevonden? Dan is het tijd voor de volgende stap. Dat is een motor verzekering afsluiten. Dit is een belangrijke keuze want dit heeft invloed op hoe goed je gedekt wordt. Er zijn veel mogelijkheden. Kies je toch voor een gloednieuwe motor, ga dan voor een allrisk verzekering. Ga je mijn advies volgen en toch voor een oudere motor, kijk dan of je een standaard WA wilt of WA plus. Bij de tweede ben je net iets meer verzekerd.

Een motor verzekering vergelijken is altijd een handige stap. Daar zijn meerdere websites voor. Zo kun je alle verzekeringen onder elkaar zien en de prijzen erbij. Vergeet niet het kenteken van je toekomstige motor te noteren, dit moet je vaak invoeren op de vergelijkswebsites. Deze websites zien gelijk hoe oud de motor is en geven ook advies welke verzekering het beste bij de motor past. Uiteindelijk blijft het je eigen keus welke verzekering je afsluit.

Samenvatting

Om mijn adviezen samen te vatten, mijn belangrijkste tip is koop een motor waar jij je veilig bij voelt. Maak een paar proefritten en zorg ervoor dat jij de controle hebt over de motor, niet andersom. Daarna komt de verzekering, het ligt aan je budget hoeveel je wilt betalen. Zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een wat oudere motor.

Veel plezier met je nieuwe rijbewijs!

Geef een antwoord