Algemeen

Hoe je een einde maakt aan muizen in je studentenhuis

Het blijft een terugkomend thema in studentenhuizen: ongedierte. Ga je voor het eerst in een studentenhuis wonen? Dan kun je erop rekenen dat je te maken gaat krijgen met ongedierte. Uiteraard maak je het in iedere woning wel eens mee, dat je een spin of een aantal fruitvliegjes moet verjagen. Toch is het erg irritant om last te hebben van muizen in je studentenhuis. Hoewel sommigen het misschien niet zo heel erg vinden om een muis tegen te komen, is het één van de bekendste fobieën. Naast dat er mensen zijn die het erg eng vinden, is het ook vaak zo dat er met de komst van muizen ook een groot aantal bacteriën en viezigheid meekomt. We gaan je in deze tekst een aantal tips voorschotelen, die jou gaan helpen in het terugbrengen van het aantal en hopelijk zelfs verhelpen van dit probleem. 

Muizen uitschakelen in groten getale 

Er zijn meerdere stappen die je kunt ondernemen op het moment dat je last ervaart van muizen in je woning, maar de ene stap is lang niet zo effectief als de andere. Zo denkt men vaak in eerste instantie aan het plaatsen van een muizenval, maar vergeet men op dat moment dat er maar één enkele muis wordt uitgeschakeld. Echter, wanneer je boterhammenzakjes vult met vergif, dan zul je een groter aantal muizen kunnen weghalen. Zeker op het moment dat er een nestje zit, dan wil je kunnen handelen op groter oppervlak. Muizen zijn vaak te slim om aan vergif te knabbelen, en daarom moet je ze uitdagen. Wanneer je het vergif in de zakjes stopt, dan nodig je de muizen uit om ‘te jagen’ voor hun eten. Ze zullen dan het vergif naar hun nestjes toebrengen. 

Hulp in jouw studentenstad

Je bent natuurlijk in je studentenkamer gaan wonen, om woonplezier te ervaren. Als jij grote schrik ervaart door de eventuele dan neemt je woonplezier ook af. Wil jij er zeker van zijn dat alle muizen weg zijn? Dan zijn er in de studentensteden ook mensen te vinden die dit probleem voor je willen oplossen: zo is er muizenbestrijding Den Haag te vinden en zijn er ook mensen die muizen bestrijden Amsterdam. Zo kun jij weer met een gerust hart naar bed, en verwar je het geluid van de druppelende waterleiding niet meer met de nageltjes van een verdwaalde muis. 

Geef een reactie