Algemeen

Er gaat niets boven een goede gezondheid

Het wordt vaak gezegd dat een goede gezondheid het allerbelangrijkste goed in je leven is. Mensen die nooit iets hebben en altijd gezond zijn denken daar misschien wel eens anders over. Maar juist in deze tijden waarin zoveel te doen is over de bedreigingen van onze gezondheid worden steeds meer mensen zich bewust welk voorrecht het is om gezond te zijn. Zowel jong als oud kan te maken krijgen met problemen met hun gezondheid. Gelukkig is in ons land de medische zorg van een hoog niveau. Voor veel gebreken en kwalen is dan ook een medische oplossing voor te vinden. Het is natuurlijk wel zo dat je met het oplopen van je leeftijd de kans op gebreken en kwalen toeneemt. We kennen allemaal de ouderdomskwalen van het slechter horen, slechter zien en moeilijker ter been zijn. Voor je hoor probleem kan je het beste om advies vragen bij een audicien. Daar kan bekeken worden welk soort probleem de oorzaak is van het slechter horen.

Wat kan je aan je hoor probleem doen?

Er zijn verschillende soorten gehoorverlies. Perceptief gehoorverlies is de meest voorkomende, en komt vaak bij oudere mensen voor. Het heeft te maken met slijtage van de trilhaarcellen in het slakkenhuis van het oor. Voor veel mensen is de stap om een gehoorapparaat te kopen een nogal lastige. Vaak is de schaamte de grootste belemmering. Maar eenmaal de stap genomen te hebben zal iedereen het als een verlichting ervaren. Gehoorapparaten zijn er in alle soorten en maten. Voor licht tot zeer ernstig gehoorverlies en van betaalbaar tot luxe. Er zijn verschillende modellen gehoorapparaten verkrijgbaar.  Er zijn gehoorapparaten die volledig onzichtbaar zijn en apparaten die in of achter het oor geplaatst kunnen worden. Voor iedereen is er dus wel een model dat bij zijn of haar voorkeur past. Als je het juiste gehoorapparaat gevonden hebt zal er een wereld voor je opengaan nu je alles weer kunt horen.

De zorg in ons land

De gezondheidszorg is volgens velen onbetaalbaar geworden. Een hoog eigen risico en stijgende premies zorgen bij veel mensen voor veel onvrede en problemen om de hoge premie iedere maand te kunnen voldoen. Een groot deel van onze inkomens wordt tegenwoordig gespendeerd aan de zorg. Ons land staat bekend om de kwalitatief prima zorg maar we zijn ook één van de duurste landen van Europa. De verwachting is dat de komende jaren de zorgkosten voor de burger alleen nog maar verder zullen gaan stijgen. Deze stijgingen zijn noodzakelijk om de kwaliteit ook in de toekomst te kunnen blijven bieden.

Geef een reactie