Algemeen

Een hottub in de tuin?

Steeds meer mensen komen erachter hoe lekker het is om een hottub in de achtertuin te hebben. Waar het eerst maar voor een paar bepaalde mensen een goed idee leek, zijn er nu steeds meer huishoudens die ruimte in de tuin maken om een hottub te kunnen plaatsen. Maar waarom doen zij dit precies?

Hottub

Er bestaat een hottub die past in welke tuin dan ook. De baden kunnen gemaakt worden van hout of van kunststof. Beide materialen hebben eigen voordelen. Een houten hottub komt met wat meer sfeer en zal waarschijnlijk net wat leuker staan in de tuin. Een minder positief puntje is dat er altijd een laagje water in de hottub moet blijven, anders zal deze gaan lekken. In de winter betekent dit dus dat er potentieel een laagje ijs in de hottub kan staan. Ook zijn houten hottubs wat minder makkelijk in onderhoud en om schoon te maken dan kunststof hottubs. Kunststof hottubs zijn in onderhoud makkelijker en hebben een geïsoleerde wand zodat water langer goed blijft. Er zijn veel kunststof hottubs die een houten uiterlijk hebben gekregen, maar dezelfde sfeer als echte houten hottubs zitten hier niet bij.

Maar waarom is een hottub in de tuin een goed idee? Het warme water van een hottub heeft vele voordelen voor het menselijke lichaam. De combinatie van de warmte van het water en de gewichtloosheid helpt met fysieke pijnen. Daarnaast wordt de bloedtoevoer verbeterd, wat helpt met een sneller helingsproces. Stress kan aanzienlijk verminderd worden door een hottub. Verminderde stress geeft een positief effect op de huid, wat hoogstwaarschijnlijk meer gaat glanzen. Een laatste voordeel is dat een hottub heerlijk comfortabel is. Het is eigenlijk een warm bad, alleen wat groter en er zijn modellen waarbij bubbels kunnen ontstaan. Wie wil dit nou niet?

Accessoires

Bij het hebben van een hottub, kunnen wat accessoires bij horen. Sommige zijn alleen maar logisch om te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een trapje om het water in te komen, een thermometer om te kunnen meten hoe warm het bad is en een afdekzijl om dingen als blaadjes en beestjes tegen te houten wanneer de hottub niet gebruikt wordt. Ook de kachel is vrij belangrijk las het gaat om het hebben van een warm bad in de tuin. Naast deze dingen kan er nog gedacht worden aan items zoals een ijsbad. Een ijsbad, oftewel een houten dompelbad genoemd, wordt gebruikt na een saunabezoek. Het schokkende, koude water na warm water verbeter bloedsomloop en versterkt de weerstand. Dompelbaden kunnen vaak ook goed gebruikt worden als hottub, al zijn deze maar geschikt voor twee personen.

Verder is het handig om een schepnet en flesjes wateronderhoud op zak te hebben om het water goed schoon te houden. Stilstaand water kan al snel vol zitten met vieze dingen en bacteriën, dus onderhoud is zeker belangrijk.

Geïnteresseerd geworden in het hebben van een hottub in de tuin? Op hottubselect.nl is een groot aanbod aan baden en accessoires. Zo kan jij ook beginnen met genieten van een hottub!

Geef een reactie