Algemeen

Dit mag je niet missen op vakantie in Duitsland

Dat onze oosterburen genoeg te bieden hebben daar was je je waarschijnlijk al van bewust. Maar heb je er al wel is aan gedacht om een vakantie te boeken naar Duitsland? De hoofdstad Berlijn zal je misschien al wel eens geweest zijn voor een leuke stedentrip. Maar naast de kerstmarkten braadworst is dat echt niet het enige wat leuk en mooi is in Duitsland. En omdat het in principe vrij dicht bij Nederland is, is het perfect voor een auto vakantie! Ben je benieuwd waarom je een vakantie in Duitsland moet boeken? Lees dan snel verder!

Mooie natuur

Naast de gezellige steden heeft Duitsland ook een prachtige natuur! Om te beginnen met de Zugspitze. De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en dat heeft een behoorlijke aantrekkingskracht op toeristen uit binnen- en buitenland. Reizen naar de top is slechts een kwestie van minuten, want de hypermoderne lift brengt je in 10 minuten naar boven. In de winter kun je in dit gebied goed skiën, maar ook buiten het winterseizoen valt er genoeg te beleven en ondernemen. Het grote panoramapunt op de top van de berg biedt het gehele jaar een geweldig uitzicht en is bovendien het toneel van talloze leuke evenementen. En dan natuurlijk het welbekende zwarte woud. Het Zwarte Woud is gelegen in het zuidwestelijke puntje van Duitsland in de deelstaat Baden-Württemberg, en dat betekent dat dit veelzijdige gebied vanuit Nederland goed te bereiken is. Het Zwarte Woud stikt van de natuurlijke hoogtepunten en mooie dorpjes, en in de restaurants worden de lekkerste lokale gerechten geserveerd. Dus een lange wandeltocht of avontuurlijke fietstocht kan je hier perfect doen!

Leuke dorpjes

Voor het ultieme Duitse plaatje moet je afreizen naar Monschau, een sfeervol dorpje dat op ongeveer een uur rijden vanuit Maastricht ligt. Het stadje is schitterend gelegen aan een kronkelend riviertje en staat bekend om de mooie architectuur. Hier kun je namelijk de iconische vakwerkhuizen bewonderen en maak je tegelijkertijd kennis met bijzondere plaatselijke tradities. Tijdens een wandeling door de historische binnenstad raak je niet uitgekeken! Ben je op zoek naar lekkere wijnen, uitgestrekt natuurschoon, kastelen en uitdagende fiets- en wandelpaden: dat is de Moezelvallei (ook wel Moezel-dal) in een notendop. Deze overheerlijke vakantieregio volgt de loop van de Moezel-rivier en genieten loopt er als een rode draad door je verblijf. Een heel fijn vakantiepark van Landal bevindt zich in de moezelvallei. Dus kortom, wat wil je nog meer weten om je te overtuigen voor een leuke vakantie te boeken in Duitsland?
 

Geef een reactie