Algemeen

Afval is overal te bekennen

Je kan er niet meer omheen, zowel fysiek als mentaal. Afval is tegenwoordig overal en het dat is geen goed teken voor het milieu en voor de mensheid. Gelukkig worden er wel dingen aan gedaan om dit te verminderen maar toch blijft het afval een probleem en heeft iedereen er wel last van.

Waar is het afval

Je kan het afval overal vinden helaas, dit juist het hele probleem en hier moet dan ook wat aan gedaan worden. Het is zelfs zo erg dat er dusdanig veel afval in de zee ligt dat het zeeleven hier last van heeft, de dieren komen vast en verstikken er dan in. Op deze manier is al het zeeleven binnen de kortste keren uitgestorven, dit zal dan een vreselijk gevolg hebben op de mensheid. Naast het feit dat er veel afval in de zee ligt is er ook extreem veel afval in de bossen, dit komt puur door de mensen die hier doorheen wandelen. Deze mensen laten dan vaak een spoor achter van afval, dit komt omdat ze dan eten meenemen en de verpakkingen op de grond achter laten. Tot slot is er ook veel afval te vinden in de steden en op de snelwegen, gelukkig wordt dit wel regelmatig opgeruimd door de gemeente. Dit zorgt ervoor dat het dan niet afgebroken moet worden door de natuur als dat al mogelijk is. 

Waar komt het vandaan

Het afval komt tegenwoordig uit allerlei verschillende hoeken, dit is dan ook het grote probleem. Allereerst komt het van de verpakkingen die mensen op de grond gooien, als iemand een koekje op eet dan wordt deze verpakking snel op de grond gegooid als er geen prullenbak in de buurt is. Een andere bron van afval komt uit de bouw, dit is dan meestal afval van een oud huis dat gesloopt wordt. Gelukkig is het wel zo dat dit meestal wordt opgelost door gebruik te maken van container huur, hierbij is het zo dat bedrijven een bouwafval container huren. Deze maatregelen zorgen ervoor dat er een stuk minder afval in de natuur terecht komt.

Wat kan je er tegen doen

Het is lastig om als enige voor drastische veranderingen te zorgen omdat het nou eenmaal erg veel afval is. Wat wel goed is dat je begint met de juiste dingen doen en het door te vertellen aan andere zodat deze dan de neiging krijgen om het ook te gaan doen. Dit kan er al voor zorgen dat er minder afval in het milieu terecht komt, het zou een goed begin zijn.

Geef een antwoord