Algemeen

5 tips voor de inrichting van je tuin

Of het nu gaat om het maaien van het gras, het snoeien van struiken of bewateren van planten: iedere tuin vraagt om aandacht. Sommigen betalen ingehuurde hulp om wat klusjes te doen, zoals de buurjongen of een lokale hovenier, terwijl anderen het juist graag zelf doen. Of je nu een hovenier of een hobbyist bent, hier zijn 6 tips die je kunt gebruiken bij het inrichten van je tuin.

1. Voeg een waterpartij toe

Als je je tuin snel en efficiënt bijzonder wilt maken, dan is een een waterpartij toevoegen de makkelijkste manier. Een waterpartij kan elk tuinornament zijn met water erin. Het kan een prachtig vogelbad midden in de tuin zijn, een kleine vijver met vissen of een fontein die druppelend watergeluid creëert om je te helpen ontspannen.
Dit soort tuinornamenten helpen de sfeer te bepalen en maken het een aantrekkelijke plek om rond te hangen, vooral op een prachtige dag of avond.

2. Speel met schaal

Als je een uitgestrekte tuin hebt, heb je meer ruimte om grotere objecten toe te voegen als decoratie. Evenzo betekent een kleinere tuin dat je met kleinere ornamenten moet werken. Maar laat dit feit je creativiteit niet beperken. Zelfs een kleine tuin kan een of twee grote decoraties hebben, zolang ze goed geplaatst zijn en de balans van de tuin niet scheeftrekken. Voor grotere tuinen kunt u grote stukken en kleinere delen mengen. Kinetische sculpturen zijn vooral populair voor veel weelderige tuinen. Deze fungeren als brandpunt in je tuin.

3. Clusteritems

Dit is een eenvoudig trucje die elke decorateur gebruikt bij het inrichten van een ruimte, niet alleen tuinen. Stel items samen in een oneven genummerde groep. Het groeperen van decoratieve stukken op deze manier is aantrekkelijker voor de ogen en helpt de aandacht te trekken. Door items van verschillende grootte samen te voegen, ontstaat er een gelaagde look voor uw ontwerp. Denk daarbij aan alle vlakken, dus ook het grondvlak, die je bijvoorbeeld kunt accentueren met een fraai buitenkleed.
Een andere manier om je tuin meer op te laten vallen, is door grotere objecten achterin de groep te plaatsen met de kleinere stukken ervoor. Het kleinste stuk moet op de voorgrond staan, zodat het niet verborgen is achter de grotere stukken.

4. Voeg unieke stukken toe

Omdat tuinieren zo'n gevestigde hobby is, zul je uiteindelijk cliché decoratieve stukken tegenkomen die bijna elke tuin heeft omdat het item in bijna iedere tuinwinkel wordt verkocht. Houd er rekening mee dat het doel is om op te vallen. Voeg naast de gebruikelijke tuin meubilair, zoals je tuinset, een vleugje grilligheid aan je ontwerp. Voeg misschien een waterpartij toe die uniek is of een helder decoratief stuk voor een vleugje kleur.

5. Gebruik de muur

Heb je een tuin met muren of een solide hek? Waarom zou je het niet in je voordeel gebruiken? Maak er je persoonlijke canvas van en laat je creativiteit helemaal losgaan. Je kunt er een prachtige muurschildering op maken of het tam en eenvoudig houden door het gewoon met levendige kleur te schilderen. Je kunt ook planten aan de basis toevoegen of er buiten kunststukken aan hangen. Met een beetje creativiteit en vindingrijkheid transformeer je een saaie oude muur tot een prachtig middelpunt.

Geef een reactie