Algemeen

3 addertjes onder het gras bij het kopen van een nieuw huis

Het kopen van een nieuwe woning is altijd spannend. Maar natuurlijk extra spannend als het je eerste woning is. De eerste stap bij het kopen van een nieuwe woning is natuurlijk het bepalen van je budget. Online kun je eenvoudig je maximale hypotheek berekenen en hypotheekrente vergelijken bij verschillende banken. Je maximale hypotheek is onder meer afhankelijk van het inkomen van jou en je partner, eventuele schulden en vermogen naast het inkomen.

Als je weet wat je hebt te besteden begint de pret pas echt. Tijd om een lijstje met wensen op te stellen en te gaan zoeken! Vaak ben je bij het zoeken naar een eerste huisje zó enthousiast, dat je enkele belangrijke zaken over het hoofd ziet. Deze addertjes onder het gras kunnen laten fikse kosten met zich meebrengen. Dit zijn 5 zaken om in het achterhoofd te houden als je je eerste woning gaat kopen.

De locatie

Is het gebied rustig? Zijn er inbraken of misdaden in de omgeving? Kunnen kinderen veilig in de buurt spelen zonder gevaren tegen te komen? Dit zijn allemaal vragen waarop u een antwoord moet vinden. En dat kan je al doen voor je de woning gaat bezichtigen.
Je hebt de kans om een kijkje te nemen in het gebied op weg naar je mogelijke toekomstige huis, maar vaak is dat niet genoeg om de locatie echt te leren kennen. Zorg ervoor dat u op internet zoekt naar informatie die u gemoedsrust geeft… of niet.
Een ander punt is bereikbaarheid. Hoe dicht is het gebied bij bushaltes, uw werkplek of een school voor de kinderen? Toegang tot lokaal vervoer is van vitaal belang als je kinderen hebt, of als je de neiging hebt om veel uit te gaan en niet wilt rijden.

Natuurlijk licht

Veel mensen zien het belang van natuurlijk licht in huis over het hoofd, ondanks dat het een van de meest essentiele dingen is voor geluk. Als je veel tijd thuis doorbrengt, wil je wat kwaliteitslicht hebben en niet afhankelijk zijn van elektriciteit.Om nog maar te zwijgen van het feit dat je interieur er ook beter uit zien met natuurlijk licht.
Wil je niet leven als een holbewoner? Plan bezoeken aan het huis op specifieke tijden van de dag om te zien hoeveel licht het krijgt. Als het niet genoeg licht is, wilt u misschien uw keuze heroverwegen, tenzij u bereid bent meer geld uit te geven aan renovaties en het aanbrengen van wijzigingen in de huidige ramen of het verlichtingssysteem.

Waterschade

Waterschade is uiterst vervelend en moeilijk om mee om te gaan – vooral als we het hebben over de schade die lang geleden is opgetreden, en er verder niets is gedaan om het te voorkomen. aterschade kan overal in het huis zijn, dus vergeet niet om de muren goed te bekijken terwijl je van een kamer naar een andere loopt. Als er waterschade is die is afgehandeld en gerepareerd, is het niet zo'n groot probleem. Waterschade die onaangeroerd is gebleven, moet echter al het huis hebben aangetast en mogelijk zelfs tot schimmel hebben geleid. Dit kan op termijn veel problemen veroorzaken. onen in zo'n huis is geen prettige gedachte, en het kan ook je gezondheid beïnvloeden. 
U moet echter goed opletten, want soms kan waterschade worden gemaskeerd door verf. Agenten of verkopers kunnen dit doen om u te misleiden om de woning te kopen. Maar op den duur komt de aap toch uit de mouw. Zwarte schimmel is slecht voor de gezondheid. 
Eventuele lekken of waterschade moeten door de verkoper/agent worden bekendgemaakt. Als ze voor je verborgen zijn en je ze uiteindelijk zelf ontdekt, wie weet wat de verkoper nog meer "vergat" te vermelden?

Geef een reactie